Over ACT

Over ACT

 

Wat is ACT therapie? ACT ofwel Acceptance and Commitment Therapie is een praktische kortdurende en wetenschappelijk bewezen (evidence based) vorm van cognitieve gedragstherapie. Het is tevens de therapie vorm waarin ik gespecialiseerd ben.

Het uitgangspunt dat je vooral kijkt naar hoe je omgaat met je gedachten en gevoelens die je hebt in plaats van ze te willen wegduwen of vermijden is een relatief nieuw en revolutionair concept.

 

Voor wie is ACT therapie? Eigenlijk voor iedereen die wel eens vast komt te zitten met iets! Deze methode leert je beter om te gaan met de obstakels in je leven zoals een negatief zelfbeeld, sombere gedachten, stress, angsten en tegenslagen. Door het ontwikkelen van meer mentale veerkracht kun je je veel beter richten op wat voor jou echt belangrijk is en hierdoor beter in balans komen.

 

Bij ACT gaat het ook om het ondernemen van actie. Je leert te ontdekken welke richting jij op wilt gaan en wie je eigenlijk wilt zijn als persoon.

 

Als therapeut in Groningen heb ik al vele malen mogen ervaren wat ACT kan brengen. Ik heb al heel wat mensen mogen helpen met angst, depressie en allerlei andere worstelingen en dat is ontzettend waardevol. Wil jij ook minder stress en psychologische problemen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.